Wild dier in het oerwoud

Maak een schildering van een door jezelf gekozen wild dier. Met de klas samen kiest elke leerling een ander wild dier. Ga naar onderstaande link en kies mét de klas gezamenlijk ieder een ander beest:

https://www.gaiazoo.nl/bezoekers/ontdek-de-zoo/van-aap-tot-zebra/

Het dier moet gedeeltelijk afgebeeld worden, zó dat je AFSNIJDING toepast => Definitie (DEF) Afsnijding = gedeeltelijk afbeelden van een voorwerp, zó dat er een deel van het voorwerp zichtbaar is. En dat een deel niet te zien is, van het blad papier afvalt. Je moet zover inzoomen op je dier dat het heel dichtbij is, en dus goed zichtbaar tussen het groen van de bomen en stengels of lianen. => Je beest moet minimaal 2 (of 4) randen van het papier raken.

Huiswerkopdracht 1 Zoek drie goede plaatjes van het dier dat je gekozen hebt en gaat na schilderen. Bewaar deze afbeelding in je portfolio van BV op je I-pad. Print het plaatje op A4 in kleur. Plak dit in je dummy.

Huiswerkopdracht 2 Zoek 5 plaatjes van oerwoud-groen. Er mag geen lucht te zien zijn op de afbeeldingen. Print deze 5 plaatjes ook in kleur, zo klein dat ze op één A4 passen.

Hoe verf je? Je mag plakkaatverf gebruiken en je móet mengen met de verf. Je mag GEEN blauw gebruiken!!! Je probeert in de oefen-vakken uit hoe je penseel en kwast kunt gebruiken. Je kunt lange strepen trekken met de kwast, of hele korte toetsen maken. Je kunt ook stippen zetten. Dit oefen je in het onderstaande schema. Je gaat ook nat-in-nat leren werken.

Definitie Nat-in-nat schilderen = de eerste verf die je aanbrengt is nog nat, je verft meteen door met de volgende laag.

Oefen-Opdrachten in de les: A) Meng in 10 stappen van wit -> licht groen -> donker groen -> zwart

Maak hiervoor 2 balken van 5 x 25 cm met in totaal dus 10 kleine vierkante vakken. Ga daarin mengen van licht / wit naar donker / zwart.

B) Meng in 10 stappen van wit -> licht bruin -> donker bruin -> zwart

Maak hiervoor 2 balken van 5 x 25 cm met in totaal dus 10 kleine vierkante vakken. Ga daarin mengen van licht / wit naar donker / zwart.

Maak onderstaande na:

C) Oefen Opdracht Details van dier en oerwoud

Proefwerk opdracht: gewicht 3

Teken met grijs potlood je dier na op een A3 tekenpapier. Teken vooral de contouren = omtrekken van de belangrijkste vormen.

Begin met schilderen van achter naar voren. Dus eerst wat het verste weg is. Dat is het oerwoud, de bomen en het gebladerte.

Daarna schilder je de vacht van het dier. Als laatste schilder je details van je dier, zoals de ogen, neus, bek.