Licht en donker

Bij deze opdracht gaan jullie aan de slag met licht en donker contrasten. Deze opdracht bestaat uit een aantal onderdelen. Deze zet je in een document en lever je in via itslearning.

Stap 1:

Als eerst ga je een moodboard maken. Je gaat op pinterest op zoek naar 10-15 schilderijen waar veel contrast is tussen licht en donker. Hieronder een aantal voorbeelden.

Stap 2: Als je het moodboard hebt gemaakt kies je daaruit 3 schilderijen. Hierin ga je aangeven waar je schaduw en licht ziet. Je kunt dit doen door je schilderijen te screenshotten. Klik op je screenshot en aan de rechter kant zal een balk verschijnen. Hier kun je kleuren en stiften kiezen. Omcirkel de schuwen met één kleur en de lichte vlakken met een andere kleur. Geef wel duidelijk aan welke kleur wat betekent.

Voorbeeld:

Stap 3: Eerst ga je een schets maken in je dummie. Hierbij moet het licht-donker contrast te zien zijn op een manier. Werk in je schets ook al met kleur.

Stap 4: Nu ga je een eigen schilderij maken. Het maakt niet uit wat je tekent, maar de contrasten licht en donker moeten wel zichtbaar zijn. Je mag hiervoor alle materialen gebruiken die je wilt. Je mag dit schilderij ook op de Ipad maken (in een app waar je in kunt tekenen).

Stap 4: Lever je document in via itslearning!