Licht en donker

Bij deze opdracht gaan jullie aan de slag met licht en donker contrasten. Deze opdracht bestaat uit een aantal onderdelen. Deze zet je in een document en lever je in via itslearning.

Stap 1:

Als eerst ga je een moodboard maken. Je gaat op pinterest op zoek naar 10-15 schilderijen waar veel contrast is tussen licht en donker. Hieronder een aantal voorbeelden.

Stap 2: Als je het moodboard hebt gemaakt kies je daaruit 3 schilderijen. Hierin ga je aangeven waar je schaduw en licht ziet. Je kunt dit doen door je schilderijen te screenshotten. Klik op je screenshot en aan de rechter kant zal een balk verschijnen. Hier kun je kleuren en stiften kiezen. Omcirkel de schuwen met één kleur en de lichte vlakken met een andere kleur. Geef wel duidelijk aan welke kleur wat betekent.

Voorbeeld:

Stap 3: Nu ga je een eigen schilderij maken. Het maakt niet uit wat je tekent, maar de contrasten licht en donker moeten wel zichtbaar zijn. Je mag hiervoor alle materialen gebruiken die je wilt. Je mag dit schilderij ook op de Ipad maken (in een app waar je in kunt tekenen).

Mocht je niet willen tekenen, mag je ook een collage maken van eigen foto’s waar je licht en donker contrasten goed ziet. In deze collage moeten minstens eigen 6 foto’s zitten die allemaal op een andere plek zijn genomen.

Stap 4: Lever je document in via itslearning!