Rare stad (beeldaspect perspectief)

Beeldaspect perspectief.

Maak eerst een mindmap over perspectief via deze link!

Nu je mindmap klaar is lees je onderstaande tekst goed door!

Inleiding:

Perspectief: Het staat voor het standpunt van waaruit je iets bekijkt. 

20180307_085622  20180307_085635 20180307_085700 20180307_085706

DE OPDRACHT (PRODUCEREN):

1.Eerst kijk je naar deze 2 video`s  en ga je de oefeningen die worden uitgelegd natekenen stap voor stap via de opdrachtenbladen van de docent. 

Dit is de link naar het filmpje van 1 punt perspectief

Dit is de link naar het filmpje van 2 punt perspectief

lijnperspectief

Maak de twee volgende oefeningen in je dummie, je kunt op de afbeelding klikken om het te vergroten. Let op, het is één tekeningen waar je stap voor stap iets aan toevoegt:

Als je begrijpt hoe perspectief tekenen werkt, dan kun je aan de grote opdracht beginnen in de les. (niet thuis)

Gekkigheid in de stad

2. Doe inspiratie op. Zoek op het internet naar voorwerpen in 3D  welke je graag zou willen gebruiken in je tekening. Het mag van alles zijn, maar het moet met jou te maken hebben. Bijvoorbeeld iets van jouw sport, een bestaand figuur uit een game of film, je lieveling- eten en drinken.

Cityscapes 2010 - Waunakee Community School District - Sophie Wagner-Marx tekenen - perspectief

3.Zoek daarna een voorbeeld van een stad of een stadstekening zoals jij deze ook graag zou willen tekenen. Sla deze afbeeldingen op in je galerij, zo kun je het makkelijk terugvinden.

Zoek op de term 2 punt perspectief stad.

4. Zoek inspiratie op het Pinterest bord beeldaspect perspectief   

Nadat je de oefeningen van beide filmpjes begrijpt en de oefeningen hebt gemaakt, kun je met de grote uitwerking beginnen.

DE TEKENING: Pak een A3 tekenpapier

1.Begin met het bepalen van de horizon. Kijk je vanuit de hoogte of kijk je vanaf de grond naar boven toe of staat de horizon op ooghoogte.

Daarna kijk je op jouw voorbeeld waar de vluchtpunten zitten, dit kun je ontdekken door zowel boven als onder de horizon de schuine lijnen te volgen op je blad van de gebouwen en wegen. Waar de lijnen elkaar kruizen, daar zitten de vluchtpunten op de horizon. Één links en één rechts.

Ofwel gebruik je kikvorsperspectief; perspectief waarbij het oogpunt zich onder het voorwerp bevindt, hoge horizon, of gebruik je vogelperspectief; perspectief waarbij het oogpunt zich boven het voorwerp bevindt, lage horizon, of gebruik je ooghoogte, perspectief bevindt zich op ooghoogte van de kijker, horizon staat ongeveer in het midden.

 

2.Teken met je HB potlood heel dun. Gebruik een liniaal. Blijf goed naar de 2 verdwijnpunten tekenen die je op even grote afstand aan de zijkant van je blad op de horizon hebt gezet. De tekening lukt het beste wanneer je alles goed blijft meten naar de punten toe. Je kunt alleen naar de linker of rechter-punt tekenen of recht omhoog. De lijnen kunnen nergens anders naartoe!

2punt-perspectief

3.Bepaal waar je de gebouwen en voorwerpen of monsters neerzet. Zorg voor diepte in je tekening door gebouwen en voorwerpen van groot naar klein te tekenen en van dichtbij naar veraf en meerdere gebouwen achter elkaar. Blijf dun tekenen.

4. Gum alle hulplijnen weg voordat je begint met kleuren. Het inkleuren doe je met kleurpotloden. Zorg ervoor dat wanneer je kleurt, je dit op zo`n manier doet, dat je het wit van je blad niet meer er doorheen ziet. Probeer de kleuren die je gebruikt ook eens met elkaar te mengen en van licht (veraf) naar donker (dichtbij) te kleuren.

  20180307_0849377e6d4fea24f0874cd8b5d181eeeb3ef1

Two-Point Perspective Futuristic City Drawing – Jennifer Chen

Meng de kleurpotloden om zo meerdere kleuren te krijgen!

Gebruik  lichtval en schaduw in je tekening.

Verslagleggen

6. Maak van het proces van jouw tekening een fotoreportage! Dit laat zien hoe je stap voor stap je tekening opbouwt! Zet de foto`s in piccollage.