SHOW your FEELINGS

 

draadfiguur-1draadfiguur-2draadfiguren-overzicht-3

 

De SO – Opdracht | Maak een mensfiguur van ijzerdraad. Met de juiste menselijke maten en verhoudingen van het menselijk lichaam. In de les gaan we klassikaal een ijzerdraad buigen. De docent doet dit voor, en je doet het zo goed mogelijk na. Het poppetje zet je later in een dynamische (= actieve) houding.  Oefen met dit kleine figuurtje voor het grote werkstuk.

De 3D – Opdracht (PW)| Je werkt in twee-tallen. Ieder twee-tal krijgt een emotie / begrip, die je moet gaan uitbeelden. Overleg samen welke menselijke houding het beste bij je begrip / gevoel past. Welke houding drukt dat gevoel het beste uit?

Maak deze mensfiguur maximaal 50 cm groot, met ijzerdraad uit één stuk; je kunt ook 3 strengen draad in elkaar vlechten, eventueel gebruik je een witte bal (als hoofd of buik), gips (wit), en was (=zwart). Spijker dit mensfiguur vast op een stukje hout. Zet dit mensfiguur in de juiste houding. Bekleed de lichaamsdelen, daar waar – volgens jou – nodig met ‘was’ en / of gips.

 

Hieronder zie je een overzicht uit welke emotie’s je allemaal kunt kiezen. Ik beweer niet dat dit overzicht compleet is 😉

gevoelens

 

De 2D Opdracht (PW)| Individueel!

Maak een foto-reportage van het proces. Maak dus foto’s tijdens het maken van je 3D werkstuk. Deze foto(‘s) gebruik je in een affiche waarop het poppetje / mensfiguur te zien is. Verwerk in je achtergrond ook je emotie. Zet de term als woord er ook tussen. Je mag dit op je I-pad of op een pc bewerken. Print het resultaat op A3 in kleur uit.

axie-waxie-2was1 foto-opdracht-draadfiguur rodin was2 axie-waxie1 foto-opdracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.