Architect

Architect

In deze opdracht ga je van bestaande gebouwen, bomen, dieren en/of andere voorwerpen een eigen stad ontwerpen.

Jij als architect krijgt deze opdracht. Om te beginnen zoek je in tijdschriften naar allerlei gebouwen, dieren, natuur en/of voorwerpen waar jij als architect een gebouw van kunt maken en deze knip je netjes langs de lijnen uit.

Je mag dus geen achtergrond op het plaatje zien.

Als je 10 of meer afbeeldingen hebt uitgeknipt, pak je een A3 teken papier en plak je de afbeeldingen tegen-, voor, achter, boven en onder elkaar op.

Groot op de voorgrond en klein op de achtergrond.

De afbeeldingen ga je zelf verder ontwerpen. Bedenk leuke manieren om de gebouwen met elkaar te verbinden, maar maak het gebouw zelf ook verder af door er wat aan, onder of boven te tekenen. Maak daarbij ook een landschap welke past bij jouw stad.

Wat is er te doen voor de jeugd?

Welke moderne gadgets heeft de stad?

Voordat je begint met ontwerpen, kijk je eerst eens rond op internet naar wat voor architectuur er allemaal bestaat. Kijk of er gebouwen tussen zitten die jouw aanspreken en gebruik deze ter inspiratie!

Kijk ook op mijn Pinterstbord Architectuur om inspiratie op doen.

  • Nadat je de plaatjes hebt uitgeknipt en inspiratie hebt opgedaan, ga je de stad opbouwen door de gebouwen op een leuke speelse manier op te plakken en met elkaar te verbinden en verder te tekenen.
  • Bedenk creatieve oplossingen om te gebouwen verder te ontwerpen of met elkaar te verbinden.
  • Daarna bedenk je een passende omgeving.
  • Voordat je gaat plakken schuif je eerst wat heen en weer met de afbeeldingen, totdat je tevreden bent. Plak op de voorgrond grote en op de achtergrond kleine gebouwen om diepte te creëren.
  • Is het in jouw geval handig eerst de achtergrond te schilderen voordat je gaat plakken? Let wel op dat wanneer je een gebouw verder wilt tekenen, ja daar niet moet schilderen of heel lichtjes.

Laatste deel:

Gedicht 

Als je klaar bent schrijf je een mooi gedicht over jouw stad! Verwerk daar woorden in die je qua beeld terug kunt vinden op jouw tekening!

Voorbeeld gedicht:
“ Mijn stad heeft grote gebouwen, daar steken de mensen die gaan werken de handen uit de mouwen.
Ook kan je in mijn stad shoppen en natuurlijk wonen er mensen bij wie je even aan kunt kloppen.
Voor gelovigen is er een kerk, waar ze kunnen bidden. Ook is er iets in mijn stad wat nergens anders is te vinden.
Kabelbanen die de gebouwen met elkaar verbinden, anders kunnen de mensen sommige plekken nooit vinden.”