Hallo, ik ben….

WIE BEN JIJ?

Welkom bij de eerste les Beeldende Vorming!
Zoals er is uitgelegd ga je het hele jaar werken in je eigen dummy. Omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien ga jij voorop je schetsboek een tekstballon maken van je naam. Omdat het je eigen persoonlijke schetsboek wordt moet de tekstballon echt bij jou passen en zo mooi mogelijk worden. Ik leer je op deze manier beter kennen en je kan iets over jezelf laten zien aan je nieuwe klasgenoten.

Maak een voorkant voor je schetsboek. In het ontwerp verwerk je je naam. Het ontwerp wordt uitgewerkt als een tekstballon.

vexels.com

1. Vooronderzoek (dit maak je in je dummy)

Open eerst de begrippenlijst die bij het beeldaspect vorm hoort maak de mindmap in je schetsboek. Zoek daarna onderstaand dikgedrukte begrippen op.

 • Teken 3 hokjes van 5cm. x 5cm. Teken hierin drie geometrische vormen.
 • Teken 3 hokjes van 5cm. x 5cm. Teken hierin drie organische vormen.
 • Teken 3 hokjes van 5cm. x 5cm. Teken hierin drie expressieve vormen.

Popart
Een kunstvorm die gebruik maakt van dagelijkse voorwerpen en afbeeldingen om ze als detail te vergroten.

Kijk eens voor inspiratie op mijn pinterstbord POP ART

2. Schetsen
Je maakt vier schetsen van je naam in je dummy. Experimenteer met de drie soorten vormen. In je tekening moet je minimaal twee soorten gebruiken. Denk eraan; wat past bij jou, welke vormen, welke kleuren?


3. Eindopdracht
Kies één van de schetsen uit. Deze ga je uitwerken als tekstballon. Je gebruikt voor de uitwerking acrylstiften en acrylverf. Door middel van schilderen en schrijven maakt je op de voorkant van je schetsboek een collage van je naam in verschillende kleuren..


4. Reflecteren
Maak een verslag volgens de richtlijnen.

WAT MOET JE INLEVEREN?

 • Een vooronderzoek
 • Vier schetsen
 • Een verslag
 • Een tekstballon van je naam

WAAR WORDT JE OP BEOORDEELD?

 • Je hebt goed nagedacht over je ontwerp en dat is te zien in je schetsen.
 • Je hebt in je ontwerp twee soorten vormen gebruikt.
 • Je tekstballon is een geheel en past bij jou.
 • Vooronderzoek en eindwerkstuk zijn netjes.

INFORMATIE

Weet je?
Een schets is een niet uitgewerkte tekening, vaak bedoeld om iets op een eenvoudige manier duidelijk te maken. Het is een vorm van studie.

Weet je?
Een tekstballon is een veelgebruikte manier om in stripboeken en spotprenten te laten zien wat de personages zeggen of denken. In die zin wordt een onderscheid gemaakt tussen spreek- en denkballons. De kunstvorm zie je vaak bij pop art.

Weet je?

Pop art is een stroming in de moderne kunst. Veel popartwerken zijn op de eerste plaats decoratief en hebben nauwelijks een diepere boodschap. Alledaagse gebruiksvoorwerpen uit de consumptiemaatschappij, massaal vervaardigde serieproducten, alle mogelijke reproduceerbare objecten worden voortaan als motieven aanvaard in de kunst. Daarmee stond de popartbeweging dichter bij het leven en was het veel platter dan de werken die daarvoor werden gemaakt.

http://photofyapp.tumblr.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.