memoriespel

Memorie

Memorie is een gezelschapsspel dat een beroep doet op het kortetermijngeheugen van de spelers.

memorie

Het spelprincipe

Een even aantal kaarten, waarop paarsgewijs gelijke plaatjes zijn afgebeeld, worden met de beeldzijde naar beneden neergelegd. Een van de spelers draait twee kaarten naar keuze om en toont de afbeeldingen aan de medespeler(s). Zijn de plaatjes gelijk, dan worden de kaarten door de speler van tafel genomen en bewaard, en mag deze speler een nieuwe poging doen twee kaarten met identieke afbeelding te vinden. Als een speler twee verschillende plaatjes omdraait, worden deze weer met de beeldzijde naar beneden gelegd en is de volgende speler aan de beurt.

Een speler hoeft de twee kaarten niet tegelijk om te draaien. Hij kan een kaart omdraaien en bekijken en daarna beslissen welke kaart hij als tweede pakt.

Er wordt gespeeld tot alle kaarten van de tafel zijn genomen. De speler met de meeste paartjes kaarten wint.

De opdracht:

Jij maakt voor dit spel twee identieke afbeeldingen. Het thema is emoji. Je ontwerpt zelf een emoji, je mag dus niet letterlijk kopiëren van internet.  Spreek met de groep af welke emoji`s  jullie gaan uitbeelden, wie welke emoji maakt en hoe groot de afbeeldingen worden, zodat er een mooi geheel ontstaat.

Jullie spreken ook af of jullie gaan verven of de opdracht met stiften maken.

Wanneer je een afbeelding hebt ontworpen dan trek je deze over op een overtrekpapier en daarna druk je het via een carbon papier op jouw memoriekaartjes. Kleur identiek in.

emojis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *