art journal selfie

Art journal selfie

Een art journal kun je vergelijken met pagina uit een kunstdagboek. In het boek staan allerlei dagelijkse dingen die in woord en beeld wordt geschreven en getekend. Het zijn ware kunstwerkjes!! 

Het is een persoonlijk kunstwerk waarin je jezelf laat gaan, maakt niet uit op wat voor manier. Je kan er in tekenen, schilderen, schrijven….dit in combinatie met elkaar. Technieken uitproberen, verschillende materialen, verschillende stijlen in één kunstwerk. Je kan er ook je gevoel in kwijt, je kan er over schrijven, of tekenen, uitbeelden wat dan ook. Alles wat je maar kan helpen om het van je af te zetten of iets uit te beelden qua gevoel.

Hoe begin je nou met een Art Journal?

Je hebt een aantal basis materialen nodig om te beginnen.

De Basis:

 

Verf, mooie pennen, stiften, potloden, schaar,

lijm, tijdschriften, kaarten, verpakkingen, enz.

Tips:

Je kunt van verschillende dingen inspiratie krijgen, van de andere Art Journal artiesten, dingen die je om je heen ziet, dingen die je mee maakt, gedichten, songteksten, verhalen, foto`s enz. Een citaat wat je aanspreekt, of lees eens je horoscoop en ga daar mee aan de slag.

Pak foto`s uit je galerij , verzamel plaatjes uit favoriete tijdschriften of folders.

 

Je maakt een art journal over jezelf. Dat is heel breed gezien. Je kunt van alles over jezelf laten zien.

Hobby`s, sport, familie, eten, kleuren, kamer, sterrenbeeld, vakanties, muziek, boeken enz…. Kijk eens op Pinterest: Art journal

 

Pak een a2 formaat papier. Teken daar een kader op. Plak het kader af. Begin eerst met een dunne schets in hoofdlijnen en een achtergrond te maken. Dit laatste kan met verschillende materialen. Het hoeft niet direct iets voor te stellen. Maak de achtergrond licht van kleur in de eerste instantie. Verzamel de plaatjes die je nodig hebt voor je tekening. Wat ga je natekenen, wat ga je opplakken, enz.

Begin dan met de volgende laag. Meer details laten zien. Maak er een soort collage tekening van. Gebruik verschillende technieken en materialen.

Voorbeelden:

 80560ae2b23644fb52bc73f2b65b1365 abb24b6ee1bf7dba6c4e12451f821dee eco2 m47e9126f5b672 m485843e281805                                                                                                                                                                                                               

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *